Wednesday, July 8, 2015

Najava (08.07.2015)

Mesec jul je mesec visokih temperatura a ovaj jul preti da postane rekorder sa maximalnom temperaturom od čak 39 stepeni. Ne brinite, temperatura se (zvanično) nikada neće popeti do 40-og podeoka, čak i ako ga pređe, već će to biti vaš „subjektivni osećaj”. Ništa nam drugo ne preostaje do da se zatvorimo i klimatizujemo, da se rashlađujemo i gledamo dobre horor i SF filmove. Za sve one koji nisu ovoga jula otputovali u Grčku ili Tunis, ili se eventualno opredelili za Jošaničku banju (thanx by vaučer), Horor i SF filmovi spremaju malo iznenađenje.

Odlučio sam da spojim lepo i korisno i da opisanim filmovima pokušam makar malo rashladiti verne čitaoce, kojih je ovih dana sve više. Tokom narednih sedmica ću opisati čitav niz snežnih horor (i eventualno SF) filmova a cenim da će snežna lokacija, vejavica, mećava i zimski vremenski uslovi prijati vašem oku i uticati da zaboravite na večnih julskih 39 stepeni.

Na spisku filmova koje ću opisati nalazi se 15-tak naslova, različitih tematika, podžanrova i dobi. Tu su horori o vampirima, vukodlacima, ubicama, nesrećama i čudovištima, filmovi smešteni mahom u ruralna i zavejana područja, filmovi snimani od 1957. do 2012. godine, poznati i manje poznati filmovi ali kojima je zajednička crta da poseduju snežni ambijent.

Do sada je na ovom blogu opisan veći broj snežnih horora (možete ih pronaći kucajući u gornje search polje reč „snežni”) a ovaj tematski serijal počinje sutra jednim ipak potcenjenim triler horor filmom čija se radnja dešava na Antarktiku. Nakon toga stiže nezaobilazni Yeti, pa vampir u snegu a biće opisa i takvih legendi kao što su The Shining i The Thing. Paralelno sa snežnim hororima nastavljam sa opisima i novih horora, dakle naizmenično će se pojavljivati opisi snežnih i novih.

Nadam se da će vam se svideti i prijati naredni opisi. Samo od vaših reakcija i komentara zavisi da li će sličnih iznenađenja na ovom blogu biti i u budućnosti, a već imam neke zanimljive ideje. Pozdrav za sve čitaoce i želim vam sve najbolje!

Ukoliko želite da i vaši prijatelji posete naš sajt podelite ga na društvenim mrežama putem sharing dugmića. To vam neće oduzeti previše vremena a doprineće popularnosti sajta.

0 comments:

Post a Comment