Friday, March 28, 2014

Deadly Weekend (2013)


Režija: Jason Sutton
Uloge: Sara Jean Underwood, Haley Boyle, Chelsea Lee
Pogledajte još: Bloodlust Zombies (2011)

Izvesni Jason Sutton režira i potpisuje scenario filma Deadly Weekend (radnog naziva Zellwood) što je njegov debitantski uradak. Biće bolje da na tome i ostane. Deadly Weekend je par ekselans primer amaterstva na svakom koraku, počevši od scenarija i režije, preko omota i kastinga do glume i celokupne ideje i bolni pokazatelj kako je danas HD kamera jeftinija nego ikada pa svaki antitalenat može snimiti svoj (horor) film. Osim nekoliko sitnica koje ću kasnije spomenuti Deadly Weekend ne poseduje nijednu pozitivnu stvar i predstavlja savršeno gubljenje vremena i živaca čak i za tolerantne gledaoce u koje svrstavam i sebe. 


Film počinje statistikom mesta Zellwood koja govori o stopi kriminala i nerasvetljenih zločina. Sledi scena koja lažno navodi gledaoca da će film biti mnogo uzbudljiviji i zanimljiviji: penis odsečen klještima za armaturu od strane silikonskih domina je ipak samo film koji Katie, glavna junakinja ovof filma, gleda sa svojim dečkom. Ona je glavna junakinja ne samo zato što poslednja ostaje u životu već i zato što je najprsatija, što nije nimalo za potcenjivanje, jel. I sad, Katie sa tim svojim dečkom i još jednim muško-ženskim parom kreće na weekend za koji i ne pomišlja da će biti deadly. Fensi toyotom ekipa odlazi dokle se može, zatim 10 milja pešače do proplanka pored jezera, u međuvremenu se voze hoverkraftom koji im je iznajmila jedna lokalna porodica koja voli da se igra „ćorave bake“. Između svih ovih aktivnosti ekipa od dva antipatična lika i dve prsate ženske „glumi“, „razgovara“, „uživa“ u provodu jel se tako nešto mora videti na početku horor filma. Problem je samo što ovaj naporni uvod traje celih pola sata i tek tada se počinje dešavati nešto što je dinamičnije (ali i dalje besmisleno i glupo).


U tom trenutku se ispostavlja da je Katie zapravo bila u seks šemi sa prisutnim momkom svoje prijateljice, eto nesreće za Katienog momka koji je prihatio 'iljadu njenih momaka ali ne može da prihvati da je njegov prijatelj nekada davno bio jedno veče sa njegovom sadašnjom devojkom, da ju je nabijao k'o božićnu ćurku, dečko se nadrka, istog momenta daje Katie „korpu“ i besno ode u šumu. Gde je sad on otišao, napetost raste, drž-nedaj, idi traži ga, sad nema ni ovog drugog, moramo da ih pronađemo, šta mu sad bi, propade nam vikend, trte-vrte – tek neko ubi drugog momka s leđa. Preostala ekipa ode da ga traži po šumi, signala za mobilni niđe nema, niko i ne zna da su došli na jezero, nekako pronađoše kuću porodice koja im je iznajmila hoverkraft, popiše sok, zaspaše a kad se probudiše svi bejahu vezani. I šta sad? Sad ništa, posle više od pola filma sleduje finalnih pola sada besmislene akcije i torture porn gore scena. Ukoliko vas ne zanima šta se desilo nakon ovoga prekinite sa čitanjem opisa jer sledeća informacija kvari „iznenađenje“: da, potpuno „neočekivano“ porodica koja voli da igra žmurke voli i da kasapi turiste koji dođu na jezero, a posebno se čini da u tome uživaju dve sestrice. 


Eto jednog od mnogobrojnih problema ovog filma jer deca u ulogama glavnih negativaca stvaraju još besmislenije scene nego u klasičnim slasher/torture hororima. Dakle, pored besomučnog bežanja od dve maloletne progoniteljke, moljenja za pomoć čak i kada je prijateljica brutalno rasporena i ubijena, bacanja oružja kada se pokaže prilika da se barem jedan protivnik neutrališe, gledamo i takve gluposti da je devojčica fizički jača od devojke (pa i momka), da je uvek brža, da nečujno hoda, da žrtva ne želi da je udari a kamoli ubije jer je to zaboga dete (dete koje je ubilo već dva moja prijatelja, i mene će uskoro, ali je ipak dete) i slično. Deadly Weekend briljira količinom momenata koji nerviraju gledaoca a bes oca devojčica koji je ljut na njih jer i pored masakra u kući nisu pospremile svoju sobu je samo odvratni šlag na govnjivoj torti. Završetak filma je preglumljen i užasno izveštačen, nedovršen i ostavlja prostora za nastavak koji, ako ima Boga, nikada neće biti snimljen.


Deadly Weekend jedino ima da ponudi prsatu playboyicu Saru Jean Underwood u glavnoj ulozi ali verujem da već znate gomilu sajtova gde se slične devojke mogu videti i u eksplicitnijim izdanjima. Što se tiče njenog glumačkog talenta – mrka kapa; dve curice su konstantno bile zanimljivije i ubedljivije od nje, mada u ovom filmskom zlodelu loš scenario nije dao nikome da se razmaše. A o amaterizmu najbolje govori podatak da je ime druge glavne glumice u odjavnoj špici pogrešno napisano.

+ prsate devojke; zanimljive devojčice
— besmislena, nerealna i naivna priča
— predugačak uvod i loš završetak
— klišei, klišei, klišei i opet klišei
— slabi i izveštačeni likovi; loši dijalozi

Ocena: 3/10






Ukoliko želite da i vaši prijatelji posete naš sajt podelite ga na društvenim mrežama putem sharing dugmića. To vam neće oduzeti previše vremena a doprineće popularnosti sajta.

0 comments:

Post a Comment