Sunday, September 23, 2018

Hereditary (2018)


Režija: Ari Aster
Uloge: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne
Pogledajte još: Get Out (2017)

Čak i onaj gledalac koji se trudi da ne podlegne hypeu, ne čita bombastične najave i ne gleda trailere nadolazećih hit filmova nije mogao a da ne vidi hrpu najava u domaćim medijima koji su se naprosto utrkivali u pojašnjavanju kako je Hereditary nešto što do sada nismo videli, ako ne nikada u horor istoriji onda definitivno tokom ove sezone. Novinari upitnog talenta, a zapravo isključivo plaćeni prenosioci PR pamfleta filmskih kuća naprosto su se utrkivali u epitetima, hvalospevima, izjavama i dočaravanju navodno autentičnog gledalačkog iskustva...

Sunday, September 16, 2018

Escape Room (2017)


Režija: Will Wernick
Uloge: Evan Williams, Annabelle Stephenson, Elisabeth Hower
Pogledajte još: Riddle Room (2016)

Htedoh da skinem i pogledam jedan Escape Room iz 2017. godine u kojem četvoro prijatelja biva zatočeno u tami nepoznate lokacije iz koje mogu pobeći isključivo testiranjem svoje inteligencije i rešavanjem brutalnih zagonetki ali omaših pa skinuh i odgledah drugi Escape Room iz 2017. godine u kojem takođe četvoro prijatelja biva zatočeno na tajnovitoj lokaciji iz koje mogu uteći isključivo testiranjem svoje inteligencije i rešavanjem brutalnih zagonetki. Ne kažem da bi krajnji rezultat u slučaju gledanja prvoodabranog filma bio mnogo drugačiji ali ko zna, možda nekada pogledam i taj istoimeni film na koji sam se prvobitno nameračio.

Sunday, September 9, 2018

Our House (2018)



Režija: Anthony Scott Burns
Uloge: John Ralston, Thomas Mann, Percy Hynes White
Pogledajte još: Witchboard (1986)

Our House je još jedan film novijeg datuma koji potvrđuje jednu od teorija kako je možda najpogubnija stvar vezana za horor žanr udruživanje strave & užasa sa (indie) dramom. Time su horor filmovi postali sporiji, jeftiniji, depresivniji, navodno pametniji, konstantno pokušavaju da nam ispričaju nekakve teške priče, da se dotaknu mučnih tema i poruče nam svakojake korisne stvari koje se uglavnom tiču naše psihe ali su uglavnom veoma razvučeni, mahom nezanimljivi i pretežno smaraju gledaoca naviknutog na nekadašnje horor standarde.

Ukoliko želite da i vaši prijatelji posete naš sajt podelite ga na društvenim mrežama putem sharing dugmića. To vam neće oduzeti previše vremena a doprineće popularnosti sajta.