Sunday, December 29, 2019

Raccoon Valley (2018)


Režija: Turner Clay
Uloge: Terri Czapleski, cat
Pogledajte još: Night Line (2015)

Da li se može snimiti horor film za 175$ je pitanje na koje svaki filmofil zna potvrdni odgovor. Ali, da li se za tu svotu može snimiti dobar horor film je već nešto teže pitanje... Nakon gledanja Racoon Valley, za koji autor tvrdi da je koštao upravo 175$, mislim da je moguće; naravno, finalni proizvod ipak nije moguće porediti sa nekim 1000x skupljim ostvarenjima, ali je u nekim aspektima on mnogo kvalitetniji i zanimljiviji te ga kao takvog apsolutno preporučujem i dajem mu podršku.

Sunday, December 22, 2019

Itsy Bitsy (2019)


Režija: Micah Gallo
Uloge: Bruce Davison, Elizabeth Roberts, Denise Crosby
Pogledajte još: Arachnophobia (1990)

Pretpostavljam da niste nikada čuli za ime Micah Gallo, i to vam ne zameram, jer nisam ni ja. Ali nakon gledanja ovog filma doznao sam da mu je to prvi filmski uradak (nakon dva short filma) ali da njegovo ime nije sasvim nepoznato u horor svetu. Naime, dotični lik je odgovoran za specijalne efekte nekoliko desetina manje ili više poznatih filmova (između ostalih za Frozen triler i Hatchet trilogiju) a tek sada se okušao u ulozi režisera i scenariste a Itsy Bitsy mu je debitantski autorski rad.

Sunday, December 15, 2019

Antrum: The Deadliest Film Ever Made (2018)


Režija: David Amito, Michael Laicini
Uloge: Nicole Tompkins, Rowan Smyth, Dan Istrate
Pogledajte još: Ringu (1998)

Nakon decenija i decenija svakojakih horora moralo je i to doći - dobili smo najsmrtonosniji horor film ikada, makar po rečima samih autora filma. Stvari su, ipak, malo drugačije jer je u pitanju isključivo „stari dobri” hype, ili drugim rečima - efektna reklama koja je već viđena krajem prošlog veka (The Blair Witch Project). Međutim, na vaše i moje iznenađenje ovakva propratna priča filma i dalje funkcioniše a to se vidi i po tome što se film našao na mestima na kojima svojim kvalitetom nije zaslužio da se nađe, poput nekih domaćih filmskih festivala.

Sunday, December 1, 2019

Along Came the Devil 2 (2019)


Režija: Jason DeVan
Uloge: Laura Wiggins, Bruce Davison, Tiffany Fallon
Pogledajte još: Demonic (2015)

Odmah nakon prvog dela pogledao sam nastavak filma Along Came the Devil, što i vama preporučujem ukoliko vas privlači ova duologija, jer se nastavak hronološki nastavlja na završetak prvenca i bavi se istom temom sa gotovo istim likovima (fokusira se na istu porodicu i istog sveštenika). Ipak, koliko god ovo bio film istog režisera, urađen na istu temu i (pretpostavljam) zamišljen skupa sa prvencem u Along Came the Devil 2 vidimo određene razlike u odnosu na prvi deo...

Ukoliko želite da i vaši prijatelji posete naš sajt podelite ga na društvenim mrežama putem sharing dugmića. To vam neće oduzeti previše vremena a doprineće popularnosti sajta.