Wednesday, November 30, 2022

Beast (2022)


Režija: Baltasar Kormákur
Uloge: Liyabuya Gongo, Martin Munro, Daniel Hadebe
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt13223398/
Trailer: https://youtu.be/oQMc7Sq36mI
Pogledajte još: Prey (2007)

Strah od pomahnitalih divljih životinja koje love nevinog, naivnog, slabog i ničim izazvanog čoveka jedan je od jačih strahova pa nije čudo da se svako malo pojavi neki triler horor film na datu temu, bez obzira da li dotična životinja ordinira na pučini (takvih filmova je najviše poslednjih godina) ili na čvrstom tlu (ovakvih filmova je bilo mnogo više u prošlosti). Stoga, cenimo i pohvaljuemo pojavu filma Beast i nadamo se da će slični biti još učestaliji.

Thursday, November 10, 2022

Deep Hatred (2022)


Režija: Daniela Carvalho, Ale McHaddo
Uloge: Sara Drust, Jeremy Sless, Evan Judson
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt9070824/
Trailer: https://youtu.be/zVePB7VRJGA
Pogledajte još: Jessabelle (2014)

Paranormalnih horora nikada dosta a pravim fanovima ovakvih filmova skoro da ne smeta što su priče u ovim ostvarenjima mahom ispričane još davnih dana i što većina modernih predstavnika prežvakava stare teme, opet iznova, u nedogled. Ni nama uglavnom ne smeta utisak da smo određene paranormalne/nadnaravne filmove već gledali ali nam smeta kada su ti filmovi oslabi, dosadnjikavi, konfuzni i/ili nezanimljivi a upravo takav je Deep Hatred.

Tuesday, November 1, 2022

Piggy (Cerdita) (2022)


Režija: Carlota Pereda
Uloge: Laura Galán, Richard Holmes, Carmen Machi
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt10399608/
Trailer: https://youtu.be/AmxqoA0VNjg
Pogledajte još: Carrie (2013)

Piggy je španski triler horor film nastao od istoimenog kratkog filma iz 2018. godine, iste autorke i sa istom glumicom u glavnoj ulozi. Pomenuti 14-minutni film je verovatno bio dovoljan da se zainteresuju neki producenti i neke filmske kuće pa je već nakon nekoliko godina stiglo i dugometražno izdanje na istu temu ali i servirano na dva jezika. Naime, na internetu možete uglavnom doći do verzije filma koja je sinhronizovana na engleski jezik i koju nikako ne preporučujemo. Kako znate i umete pogledajte izvornu audio verziju, dakle na španskom jeziku, jer je neuporediva sa onom nahovanom.

Ukoliko želite da i vaši prijatelji posete naš sajt podelite ga na društvenim mrežama putem sharing dugmića. To vam neće oduzeti previše vremena a doprineće popularnosti sajta.