Wednesday, November 27, 2019

Along Came the Devil (2018)


Režija: Jason DeVan
Uloge: Jessica Barth, Matt Dallas, Bruce Davison
Pogledajte još: The Possession (2012)

Priznajem da do sada nisam čuo za film pod nazivom Along Came the Devil (originalnog naziva Tell Me Your Name) a on je već dobio i drugi deo tj. direktni sequel. U pitanju je niskobudžetno ostvarenje na temu egzorcizma, ne preterano originalno, ali uvek dobrodošlo, makar za fanove horora na datu temu. U podnaslovu filma piše da je baziran na istinitim događajima ali je nakon gledanja teško razaznati šta bi moglo biti potencijalno istinito a šta plod fikcije. Mišljenja sam da ovakvi podnaslovi već odavno služe isključivo kao reklama i navlakuša, pogotovo kod nižebudžetnih ostvarenja što Along Came the Devil i jeste.

Wednesday, November 20, 2019

The Witch in the Window (2018)


Režija: Andy Mitton
Uloge: Alex Draper, Charlie Tacker, Arija Bareikis

The Witch in the Window je mnogo zanimljiviji film nego što njegov generički naslov kazuje i mnogo vedriji uradak nego što je njegov mračni poster. U pitanju je ostvarenje napisano i režirano od strane već dokazanog autora (YellowBrickRoad i jedan segment antologije Chilling Visions: 5 Senses of Fear) u okviru meni nepoznate produkcije i uz pomoć više nego skromnog budžeta, što ćete definitivno i primetiti. No, ovo poslednje nikako nije mana filma već prednost, ma koliko to paradoksalno zvučalo...

Sunday, November 17, 2019

It Chapter Two (2019)


Režija: Andy Muschietti
Uloge: Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader
Pogledajte još: Summer of 84 (2018)

Mnogo kasnije nego što je trebalo ali ipak na vreme - pogledao sam It Chapter Two, dugo iščekivani nastavak hit filma It (2017), na koji sam nedavno napisao i dopunu nakon drugog gledanja. Zapravo, nije proteklo mnogo vremena od pojavljivanja tog filma, čak je proteklo i mnogo manje nego između prosečna dva filmska horor nastavka, ali pošto su autori odlučili da priču ispričaju hronološki, a ona je prekinuta u trenutku odrastanja klinaca, gledaocima se vreme između dva nova It filma činilo kao isuviše dugačko.

Sunday, November 10, 2019

Prey (2019)


Režija: Franck Khalfoun
Uloge: Logan Miller, Kristine Froseth, Jolene Anderson
Pogledajte još: Long Weekend (2008)

Možda ne znate gospodina po imenu Franck Khalfoun ali dotični je odgovoran za neke od horor naslova koje ste pogledali u prošlosti (P2, Maniac, Amityville: The Awakening). Ovogodišnji Prey definitivno neće ostati upamćen kao jedno od boljih ostvarenja u njegovom opusu a za to je ponajviše odgovoran jedan drugi gospodin, scenarista po imenu David Coggeshall (napisao TheHaunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia i Scream: The TV Series).

Saturday, November 2, 2019

Hex (2018)


Režija: Rudolf Buitendach
Uloge: Jenny Boyd, Ross McCall, Kelly Blatz

Neću da vas lažem: ovaj film sam pogledao iz drugog puta, tj. prekinuo sam ga negde oko polovine pa ga nastavio naknadno, i to ne toliko iznerviran njegovim nekvalitetom (bilo je mnogo lošijih naslova od Hex na ovim stranicama, pa čak i ove sezone), koliko me je kumulativno smlavila težina svih tih ispodprosečnih naslova, svih tih nebitnih i nepotrebnih horor poluproizvoda koji već godinama uporno bujaju kao ambrozija po Balkanu.

Ukoliko želite da i vaši prijatelji posete naš sajt podelite ga na društvenim mrežama putem sharing dugmića. To vam neće oduzeti previše vremena a doprineće popularnosti sajta.