Sunday, August 29, 2021

Shadow in the Cloud (2020)


Režija: Roseanne Liang
Uloge: Chloë Grace Moretz, Nick Robinson, Beulah Koale
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt9691136/
Trailer: https://youtu.be/d041Wa7LJfs
Pogledajte još: Twilight Zone: The Movie (1983)

Nakon meta horora, bizarnog amfibijsko-lavkraftovskog i nelagodnog sa sumnjivim obrtima nastavljamo neobičnim i ne tako čestim izletima van klasičnog generičkog horora kojima smo zapljusnuti poslednjih sezona. Ovoga puta pred nama je Shadow in the Cloud, akciona horor fantazija smeštena u doba Drugog svetskog rata, što je svakako nedovoljno iskorišteno vremensko razdoblje u horor filmovima.

Thursday, August 26, 2021

The Rental (2020)


Režija: Dave Franco
Uloge: Dan Stevens, Alison Brie, Sheila Vand
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt10003008/
Trailer: https://youtu.be/MGdcTUMGxB0
Pogledajte još: The Rental (2019)

Rental je još jedan od gomile debitantskih horor uradaka koji nam pristižu poslednjih godina što više govori o pojeftinjenju opreme za snimanje i opštoj hiperprodukciji nego o najezdi horor talenata. Anyway, u pitanju je triler horor, jedan od onih filmova gde naizgled idilična situacija najednom krene nizbrdo, putem katastrofe, i nikako se više ne može ispraviti... Iako već viđeni a često i vrlo očigledni ovakvi filmovi su uvek zanimljivi za gledanje pa je takav bio i Rental, bez obzira na sve svoje mane.

Tuesday, August 24, 2021

What Lies Below (2020)


Režija: Braden R. Duemmler
Uloge: Ema Horvath, Mena Suvari, Trey Tucker
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt9264728/
Trailer: https://youtu.be/2CWzJnyl204
Pogledajte još: Paradise Cove (2021)

What Lies Below je jedan od onih filmova koji bi svaka žena ili devojka trebala pogledati, a pogotovo one pripadnice lepšeg pola koje sanjaju o susretu sa gospodinom Savršenim. Film je paranormalna triler misterija, sa elementima fantastike i horora (pogotovo u završnici) a ima i malo erotike zbog čega su ga neki svrstali među erotske filmove, što je potpuno pogrešno. Režiran je od strane gore potpisanog debitanta a dotični je napisao i scenario.

Saturday, August 21, 2021

A Classic Horror Story (2021)


Režija: Roberto De Feo, Paolo Strippoli
Uloge: Matilda Anna Ingrid Lutz, Francesco Russo, Peppino Mazzotta
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt12877640/
Trailer: https://youtu.be/PHqyFhrb3uU
Pogledajte još: The Cabin in the Woods (2011)

Nakon serijala zimskih tj. snežnih filmova bacamo se na novije naslove a stara, dobra i oprobana random metoda dovela je do toga da prvo pogledamo A Classic Horror Story, jedan od poznatijih horora ove sezone i svakako najpoznatiji italijanski horor film u poslednje vreme. Film je režiran od strane dva lika čija imena vam neće značiti mnogo, dok im se u pisanju scenarija pridružio još jedan lik. Međutim, mnogo važnije po ceo projekat je što se distribuira via Netflix, pa je i to jedan od razloga zašto je A Classic Horror Story postao horor hit(ić).

Friday, August 13, 2021

The Decline (Jusqu'au déclin) (2020)


Režija: Patrice Laliberté
Uloge: Guillaume Laurin, Marie-Evelyne Lessard, Réal Bossé
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt10307440/
Trailer: https://youtu.be/WoTU50CHPtw
Pogledajte još: Red Dot (2021) 

Ovogodišnji serijal snežnih filmova završavamo jednim kanadskim trilerom, i to ne lošim. The Decline, originalnog francuskog naziva Jusqu'au déclin, je film snimljen na francuskom jeziku a postoje čak 32 sinhronizovane verzije, od kojih najveću verovatnoću da nabasate na nju ima engleska. Mi smo film pogledali u originalu pa to i vama savetujemo da učinite, ukoliko planirate pogledati The Decline, naravno.

Tuesday, August 10, 2021

Let It Snow (2020)

Režija: Stanislav Kapralov
Uloge: Ivanna Sakhno, Mariam Sulakadze, Olga Sulzhenko
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt11272898/
Trailer: https://youtu.be/6U1Vl0H2tI0
Pogledajte još: Frozen (2010) 

Let It Snow je film rađen u ukrajinsko-gruzijsko-špansko-američkoj koprodukciji a radnja se dešava po gruzijskim snežnim planinama i oko planinskog vrha pod imenom Black Ridge. Pomenuti vrh je veoma opasan, ne samo zato što je najviši vrh snežnih planina već i zbog toga što se malo ko sa njega vratio: iako predstavlja atrakciju za zavisnike od snežnog adrenalina nekoliko osoba se sa njega vratilo u plastičnim kesama...

Sunday, August 8, 2021

Centigrade (2020)


Režija: Brendan Walsh
Uloge: Genesis Rodriguez, Vincent Piazza
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt8945942/
Trailer: https://youtu.be/0RvV7TNUlkQ
Pogledajte još: Wind Chill (2007)

Evo još jednog trilera, doduše trilera sa jezivim elementima. Trudili smo se da u ovom snežnom ciklusu opišemo što kvalitetnije filmove, dakle sa što većim iMDB ocenama, a horori kao što znate nemaju previsoke ocene tako da su trileri preuzeli primat ovoga leta... Ko zna zbog čega je to dobro! U svakom slučaju evo ga Centigrade, survival triler film, baziran na istinitoj priči o izvesnom Peteru Skyllbergu, čoveku koji je preživeo dva meseca u svom zaleđenom automobilu!

Tuesday, August 3, 2021

Liverleaf (Misumisô) (2018)


Režija: Eisuke Naitô
Uloge: Anna Yamada, Hiroya Shimizu, Rinka Ôtani
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt7155170/
Trailer: https://youtu.be/uxHcU-vz1to
Pogledajte još: Becky (2020)

Dugo nismo imali neki azijski horor film na meniju, pa evo jednog zanimljivog a uz to i snežnog ostvarenja. Liverleaf (originalnog naziva Misumisô) je japanska tinejdžerska brutalna horor drama (paradoksalna ali istinita žanrovska definicija) koja je nastala na osnovu manga stripa Misumisou. Pomenutu mangu je u film pretočio Eisuke Naitô a obzirom na njegov prethodni film (Let's Make the Teacher Have a Miscarriage Club) to se pokazalo kao pravi potez.

Ukoliko želite da i vaši prijatelji posete naš sajt podelite ga na društvenim mrežama putem sharing dugmića. To vam neće oduzeti previše vremena a doprineće popularnosti sajta.