Thursday, June 30, 2022

No Exit (2022)


Režija: Damien Power
Uloge: Havana Rose Liu, Danny Ramirez, David Rysdahl
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt7550014/
Trailer: https://youtu.be/GFvupyiNEz0
Pogledajte još: Bound to Vengeance (2015)

No Exit je triler film smešten u snežno i izolovano okruženje, dovoljno napet, misteriozan i brutalan da bi se njegov opis našao na ovim stranicama. Režirao ga je Damien Power (Killing Ground), nastao je na osnovama istoimene novele izvesnog Taylora Adamsa a scenario su adaptirala dva lika čija imena vam neće previše značiti. Gomila ljudi umešanih u neki projekat uglavnom ne garantuje dobar finalni proizvod ali smo u slučaju No Exit veoma dobro prošli...

Sunday, June 26, 2022

The Cellar (2022)


Režija: Brendan Muldowney
Uloge: Elisha Cuthbert, Eoin Macken, Dylan Fitzmaurice Brady
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt14550642/
Trailer: https://youtu.be/ho2RExW2D_k
Pogledajte još: 7 Doors of Death (1981)

The Cellar je paranormalni horor film snimljen u Irskoj a već sama lokacija navodi gledaoca na pretpostavku kako je u pitanju mračan i atmosferičan film, potencijalno i jeziv na folk planu. To je sve delimično tačno iako se The Cellar definitivno ne može okarakterisati kao folk horor: u pitanju je jedno generičkije ostvarenje, film koji ste već više puta gledali, ali koji poseduje svoje momente i koji će definitivno prijati onima koji vole mračnije priče.

Tuesday, June 21, 2022

The Last Thing Mary Saw (2021)


Režija: Edoardo Vitaletti
Uloge: Stefanie Scott, Daniel Pearce, Philip Hoffman
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt9741180/
Trailer: https://youtu.be/XTqI8OK20vI
Pogledajte još: Fear Street: 1666 (2021)

The Last Thing Mary Saw je pomalo zapostavljeni film, reklo bi se nepravedno. Možda je to zbog njegove intrigantne tematike koja nije za svakoga a možda i zbog streaming platforme koja poseduje prava na njegovo prikazivanje (Shudder) i koja nije u vrhu po broju korisnika. No, bez obzira na sve navedeno ukoliko ste ljubitelj mračnih filmova čija radnja seže daleko u prošlost a uz to ste i dovoljno liberalni ovo je materijal koji ne bi trebali propustiti...

Saturday, June 18, 2022

Stranger Things (Season 2) (2017)


Više o seriji: https://www.imdb.com/title/tt4574334/episodes?season=2

The Duffer Brothers su zamislili Stranger Things kao mini seriju ili eventualno antologiju ali ih je uspeh prve sezone (čitaj: finansijska ponuda Netflixa koja se ne odbija) ipak naterao da promene plan. Njihova zamisao je bila da sequel smeste u 90-te godine a da se dosta stariji likovi ponovo bore protiv istog zla, dakle nešto slično kao što je viđeno u Kingovom It. No, i od toga se odustalo (čitaj: Netflix je svoju „zlatnu koku“ već isplanirao kao višesezonsku) pa se druga sezona Stranger Things pojavila 27. oktobra 2017. godine a činilo ju je devet epizoda.

Tuesday, June 14, 2022

You Are Not My Mother (2021)


Režija: Kate Dolan
Uloge: Carolyn Bracken, Paul Reid, Hazel Doupe
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt10406596/
Trailer: https://youtu.be/FZZEZTcP44U
Pogledajte još: The Hole In The Ground (2019)

You Are Not My Mother je irski psihološki horor film i debitantsko ostvarenje gore navedene autorke. Film se, naravno, bavi nekim temama koje se mogu podvesti pod tipično ženske ali ukoliko ste željni slow burn horora naoružajte se preko potrebnim strpljenjem i otisnite se u jednu misterioznu i jezivu priču o majci (ili možda nemajci) i ćerki... U svakom slučaju otisnite se u jednu veoma čudnu i bizarnu priču smeštenu u Irsku.

Thursday, June 9, 2022

The Accursed (2021)


Režija: Kathryn Michelle, Elizabeta Vidovic
Uloge: Yancy Butler, Izabela Vidovic, George H. Xanthis
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt5737388/
Trailer: https://youtu.be/HHgrRu1UWoY
Pogledajte još: Witch Hunt (2021)

The Accursed je zvanično američki film ali se u njemu pojavljuje nekoliko domaćih imena, i ispred i iza kamere, zbog kojih se može smatrati makar 20% domaćim (balkanskim) filmom. Iako se u filmu govori engleskim jezikom moći ćete čuti neki poznati govor kao i balkansku muziku, koja je zvanično etiketirana kao istočnoevropska. Pa, ako ništa drugo The Accursed je makar po ovome originalan...

Saturday, June 4, 2022

The Requin (2022)


Režija: Le-Van Kiet
Uloge: Alicia Silverstone, James Tupper, Deirdre O'Connell
Više o filmu: https://www.imdb.com/title/tt11348232/
Trailer: https://youtu.be/gt6niWvJxHQ
Pogledajte još: Sharknado (2013)

Filmovi sa krvožednim ajkulama na pučini (plus drugim podvodnim krvolocima) koje proganjaju jadne usamljene ljude (uglavnom ženskog spola) predstavljaju pravi podžanr akcionih triler horora. Čini se da se svako malo pojavi film na ovu temu a takođe se čini da je gotovo svaki od njih niskobudžetni, sa tek efektnim posterom i nazivom. Šta na tu temu ima da kaže The Requin, jedan od poznatijih filmova na ovu temu u poslednje vreme?

Ukoliko želite da i vaši prijatelji posete naš sajt podelite ga na društvenim mrežama putem sharing dugmića. To vam neće oduzeti previše vremena a doprineće popularnosti sajta.