Monday, August 20, 2012

The Watermen (2011)


Režija: Matt L. Lockhart
Uloge: Jason Mewes, Richard Riehle, Floyd Abel
Više o filmu: http://www.imdb.com/title/tt1715223/
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=cBI_pGrhL6k
Pogledajte još: Madison County (2011)

Sedeo tako sedeo jedan momak, u svom komšiluku poznat kao Matt L. Lockhart, razmišljajući kakav horor film da snimi kao svoje debitantsko ostvarenje, kad je već obezbedio budžet za njega prodajom par hektara očeve zemlje. Nagledao ih se dosta (horora a ne obradive zemlje, da ne bude zabune), ali ideje nikako da navru u svoj, do tada je mislio, kreativni um. Dobro, reče on samom sebi nakon kratkog višednevnog študiranja, hajde onda da krenem od kraja filma, jer koga još danas zanimaju počeci?


Zapisa prvo na masnu ’artiju ciljnu grupu za koju pravi horor, ma šta horor – horor nad hororima, bi ubeđen on. Iako nije znao ni temu ni šta će se dešavati u filmu znao je da će to biti najbolji ’oror for years, skromno pomisli on, i zapisa na papir reč „klinci“. Odlučio se da snimi tinejdžerski horor jer se u trenutku trena setio šta bi bio pravi pogodak: staviti gomilu devojaka, sve odreda da budu seksi, lepe obavezno, fuckozovne štaviše, silikoni included – mind excluded. Dobro, casting je tu (pade budućem režiseru kamen sa srca) jer se setio nekih cura iz bivše škole koje bi sve dale (i u bukvalnom i u prenesenom značenju reči „sve“) da postanu poznate. E pa kad hoće da postanu poznate moraće se malo i obnažiti, sa pokvarenim osmehom na licu i penom na usnama zaključi on. Odmah zatim precrta zapisano „malo obnažiti“ i dopisa reč „puno“. E sad, šta dalje...


Dobro, naći će on i neke muške glumce, ima tu momaka iz kraja, koji se ne libe kamere da iskoriste priliku za pipanje silikona. Ima onaj jedan retard što pokazuje polni organ iz zezanja, e to će biti pun pogodak, danas je u modi biti šokantan i provokativan! Samo što...hmmm... mora ubaciti još nešto šokantno da zadovolji i mušku publiku (opet upade u kovitlac razmišljanja naš napaćeni Režiser sa velikim „R“). Da ubaci scene seksa, majku mu... Pa to i nije toliko šokantno, dešava se na TV-u svako veče... E setio se, klinci se pale na lezbejke, da ubaci nekoliko scena gde se ribe malo žvalave, malo ’vataju za grudi i ima svi da budu zadovoljni! Jašta...


E sad dolazi najteži deo, jer naš talentovani scenarista & režiser mora da smisli i neke horor delove, pa kakav je to horor kad nema horora nego samo seksi scena i praznih vulgarnih dijaloga. Hajde ovako, diplomatski & taktički započe on taj segment time što je povukao duplu crtu na koncept-’artiji. Ubaciće neke ubice, neke manijake koji ubijaju i masakriraju cure. Nek ih nekako izmasakriraju, te specijalne efekte će odraditi onaj što mu je proletos prodao motor, ali mora mu napomenuti da se u scenama masakra moraju videti ženske grudi pod obavezno! Mesto gde se film dešava... A vala mora negde gde nema signala za mobilni. Ček da vidi na karti đe ga to nema... Šta je ovo, ne zna da pročita, ali uglavnom je neko ostrvo, super lokacija za film a i nema žive duše u blizini da smeta snimanju. E sad da razmisli zašto ubice u filmu ubijaju...Hmmm...Hmmm...Ma k’o da je to bitno onima što vole masakre & sise, šta on zna, nek ih ubijaju jer im trebaju mamci za rakove, šta ima veze. E jesam pametan i talentovan, svaka mi čast, skromno pomisli skromni Matt.


Ne časeći ni časa okrenu broj svog frenda (mogao je da okrene broj jer signala za mobilni ima, nije ovo horor film) i dogovori s njim da se vide večeras u kladionici. Odigraće neki tiket i dogovoriti se da snime film ujutru, u petak moraju da vrate filmsku opremu ortaku iz prodavnice. I pored kratkog vremena biće to ekstra film, vrh film, svemir film, posebno za napaljene klince.

+ ima par dobrih komada (grudi)
— scenario, priča, odluke likova
— loša gluma, očajni negativci
— neinventivnost i neoriginalnost
— insistiranje na vulgarnostima

Ocena: 2/10






Ukoliko želite da i vaši prijatelji posete naš sajt podelite ga na društvenim mrežama putem sharing dugmića. To vam neće oduzeti previše vremena a doprineće popularnosti sajta.

1 comment: