Saturday, July 12, 2014

Bijo no harawata (Entrails of a Beautiful Woman) (1986)


Režija: Kazuo 'Gaira' Komizu
Uloge: Megumi Ozawa, Ayako Ishii, Seira Kitagawa

Entrails of a Beautiful Woman, koji je još poznat pod nazivom Guts of a Beauty i Guts of a Virgin 2, je japanski erotski splatter film i nastavak filma Entrails of a Virgin koji je, sasvim čudno, snimljen iste godine. Film kombinuje triler, horor i fantazijske elemente, sve to obogaćuje brutalnostima i erotikom i pakuje u trećerazredne standarde koji su važili pre skoro tri decenije. Tako kako je upakovan teško ga je nekome preporučiti ali je njegovo gledanje barem na trenutke zabavno.


Zanemariću prethodnika i da li je priča i na koji način na njega naslonjena. Ovde vidimo jednu mladu japanku koja je od strane mafije zatočena u podrumu, vezana i predviđena za masovna silovanja i iživljavanja. Prvi je siluje tetovirani i krupni lik dok ostali samo pripomažu (pridržavaju je da se ovaj ne umara) a poslovođa mafije to hladno nadgleda. Ma koliko se otimala ne uspeva da se spasi nekolicine penisa a zatim joj pomenuti poslovođa ubrizgava nekakvu drogu koja se naziva Angel Rain. Droga joj sasvim povećava libido pa sad sve svoje snage usmerava da dobije još jednu porciju umesto da se kao do sada pokušava spasiti. Sasvim iznenada, u scenama koje nedostaju, ona uspeva da pobegne iz mafijaške jazbine i ode u bolnicu gde traži još pomenute druge. Zatim skače sa prozora i razbija se o asvalt k'o lubenica u sceni gde zaista i vidimo lubenicu koja se razbija. Ko je i do sada mislio da gleda ozbiljan film definitivno je shvatio da je sve ovo samo trećerazredna krvava erotska zezancija.


Medicinska sestra koja je bila na dužnosti u trenutku samoubistva devojke-lubenice rešava da je osveti, da se uvuče u jazbinu yakuza i iznajmljivača ženskijeh tijela i pobije ih sve. Jedino što je uspela je da stvori mafijašima još jednu redaljku, barem do trenutka kada je primila obaveznu dozi Angel Raina. Tada od prevelike doze ona izdahne ali pre nego što se banda otarasi njenog tela ona se skupa sa još jednim telom nejasnom simbiozom pretvara u osvete željnu hermafroditnu kreaturu. Tada se erotika sklanja u drugi plan i možemo barem na kratko da uživamo u splatter scenama. Pomenuta kreatura ima zverski penis koji se po potrebi pretvara u vaginu kojom kreatura ubija na najrazličitije krvave načine članove bande. Tako vidimo proburažena tela, odsečene glave, krv koja lipti u svim mogućim pravcima a sve je nerealno koliko i crtani film a opet vrlo zabavno.


Nažalost, da bi se došlo do ove poslednje trećine filma treba da proteknu prve dve trećine kada je gledalac ugušen erotikom i scenama silovanja. Ove scene zbilja predugo traju, besmislene su i gledalac tokom njih gubi koncentraciju za film. Tu su takođe i neke scene bespotrebnih i besmislenih dijaloga. Pitam se koliko bi ceo film trajao da su ove scene skraćene ili izbačene jer i ovako film traje prilično skromnih 68 minuta. Devojke su osrednje lepe a muškarci tradicionalno ružni i stalno se krevelje što se savršeno dobro, tačnije loše, uklapa u slabu režiju, lošu montaži i katastrofalni scenario. Likovi nemaju nikakvu ubedljivost a ni neki smisao, svi su tu sa samo jednom svrhom: žene da budu silovane a muškarci da siluju pa onda budu raščerečeni od kreature.


Entrails of a Beautiful Woman je težak i loš film pa ga je teško bilo kome preporučiti. Borba žena za svoja prava i slobodu je mogla biti opisana i na neki drugi način. Jedino što film ima da ponudi su krvave scene u završnici ali zbog njih nekoliko ne vredi gubiti skoro sat vremena na gluposti.

+ nekoliko brutalnih i krvavih scena
+ nekoliko erotskih scena...
— ...ali je većina erotskih scena bespotrebna
— neubedljivost; amaterizam
— kratkoća; gluma; režija; montaža

Ocena: 3/10






Ukoliko želite da i vaši prijatelji posete naš sajt podelite ga na društvenim mrežama putem sharing dugmića. To vam neće oduzeti previše vremena a doprineće popularnosti sajta.

0 comments:

Post a Comment