Tuesday, June 11, 2013

Sleepaway Camp IV: The Survivor (1992/2012)


Režija: Jim Markovic
Uloge: Carrie Chambers, Victor Campos, John Lodico
Više o filmu: http://www.imdb.com/title/tt2222430/
Trailer: http://youtu.be/qXtZyhGMUBc
Pogledajte još: Sleepaway Camp (1983)

Najvažnija stvar u vezi filma Sleepaway Camp IV: The Survivor je da on zapravo nikada nije ni snimljen. Snimanje je započeto 1992. godine i trajalo je svega nekoliko dana da bi nastavak bio zakazan za sledeću godinu. Zbog bankrota producenata snimanje nikada nije nastavljeno a sirovog materijala je snimljeno oko 34 minuta.


Ovaj polusatni materijal se prvi put pojavio 2002. godine kao bonus materijal na nekakvom box izdanju Sleepaway Campa. Deceniju kasnije izvesni John Klyza, koji vodi sajt www.sleepawaycampfilms.com, rešio je da kompletira film dve decenije nakon prvobitnog plana. Da bi sa 34 minuta dužina narasla do filmski podnošljivih sedamdesetak John je ubacio brojne scene iz tri prethodnika, većinom one koje se tiču ubistava, i složio priču tako da nam glavni lik četvrtog dela flashbackovima govori šta se dešavalo u nekadašnjem kampu. Između ovih već viđenih scena gledamo Allison, koja je trebala biti glavna junakinja Sleepaway Campa IV, devojke koja ima Angelina sećanja i vraća se na mesto zločina da bi ih potisnula ili istisnula iz sebe. Ne treba biti previše promućuran pa zaključiti da su autori verovatno planirali da je Allison zapravo Angela, ali to nikada nećemo saznati mada script za nikada snimljeni film postoji.


Materijal snimljen 1992. godine, osim kratkih intermezzoa gde gledamo Allison kako se sunča na obali jezera, se vidi pred kraj filma i nije naročito uzbudljiv. Vidimo Allison u ljubavnoj sceni sa rendžerom, pre konkretne ljubavne završnice one beži od njega (poput Angele u brojnim situacijama), a rendžer počinje da je juri po šumi. Allison nailazi na lovca koji joj govori da nikakvog rendžera nema u okolini. Uz još nekoliko nejasnih scena i Allisoninog poziranja sa nožom u rukama to je sve što je snimljeno. Ovaj materijal tehnički upadljivo zaostaje za isečcima iz tri prethodnika (i pored toga što su ovi isečci lošijeg kvaliteta od onih koji se mogu naći na internetu), deluje kao da su glumci amateri i kao da je sve snimljeno amaterskom kamerom. Pretpostavljam da bi se tehničke strane ovog materijala doterale u filmskim labaratorijama ali i dalje imam utisak da je možda i bolje što film nikada nije dovršen jer bi verovatno bio ubedljivo najgori deo serijala.


Gluma je dosta amaterska i pomalo teatralna, glumica koja igra Allison osim bujnog poprsja nema bukvalno nikakve adute pa nije ni čudo da se u godinama posle 1992. nije proslavila kao glumica. Zvuk u ovom scenama je slab, kao da je sniman samo mikrofonom kamere, a montaža starih isečaka i nikad objavljenog materijala je često vrlo slaba. Ocena za ovaj film koji i nije film bi realno bila „jedinica“, ali mu dajem „dvojku“ samo zbog nekih uvek rado viđenih scena iz prva tri dela serijala.

+ scene iz tri prethodna dela serijala
— nezanimljiv i sirov materijal iz 1992.
— slaba montaža i tehničke karakteristike
— bespotrebno osim za okorele fanove
— zaista ništa vredno gledanja


Ocena: 2/10






Ukoliko želite da i vaši prijatelji posete naš sajt podelite ga na društvenim mrežama putem sharing dugmića. To vam neće oduzeti previše vremena a doprineće popularnosti sajta.

0 comments:

Post a Comment