Tuesday, February 7, 2012

Battleground (Skeleton Lake) (2011)


Režiser: Neil Mackay
Uloge: Bryan Larkin, Hugh,  Bob Cymbalski
Više o filmu: http://www.imdb.com/title/tt1754506/
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=xWiMNi-M5HQ
Pogledajte još: Turistas (2006)

Ovaj kanadski film, koji iz nepoznatih razloga ima dva imena za dva različita tržišta, počinje na malo neobičniji način, prikazujući grupu od šest razbojnika koji nakon pljačke banke beže sa plenom. Nakon što zamene vozilo za drugo, stvari počinju da se komplikuju, kao i obično nakom takvih događaja. Zbog neplaniranog ubistva policajca i službenika banke, pomagač se uplašio i odustao od slanja vozila za beg pa je jedina solucija let avionom, ali tek za 12 sati, tako da pomenuta grupica mora da se skloni u šumi, da nekako „ubije“ vreme do ujutru. Unfortunately, u šumi obitava misteriozni vijetnamski veteran, kome je um pomračen od dvotrećinski do totalno, i koji će se svojski i ničim izazvan potruditi da niko od posetilaca šume dotičnu ne napusti.



Film počinje kao triler akcija a završava se, može se reći kao triler-horor, jer ex-vijetnamac, osim sto se u slobodno vreme bavi streljaštvom, ima još jedan hobi a to je hirurgija. Iako su njegova znanja iz hirurgije rudimentalna to ga ne sprečava da svakog zarobljenog malo isecira i/ili zabavi se s njim na neki drugi način. Iako scena nasilja nad ljudima nema mnogo potrebno ih je pomenuti, zbog ljudi koji ne vole taj tip horora, a početak filma bi ih mogao zavarati.



A upravo nakon početka tih morbidnih scena oko polovine filma, on nekako prestaje da funkcionise i pomalo gubi na ozbiljnosti i to iz nekoliko razloga. Kao prvo, šumski vijetnamski veteran bez nekog jakog razloga počinje da ubija jednog po jednog čoveka (što bi recimo više pristajalo nekoj kreaturi iz „Wrong turn“-a) a ne izgleda preterano retardirano da bi skupljao lobanje po katakombama i ljudske iznutrice u teglama. Druga loša stvar je pomalo loša gluma dotičnog gospodina, a kada se pogleda njegova filmografija vidi se da je u pitanju glumački mediokritet koji je verovatno izabran više zbog svog izgleda nego zbog glumačkih sposobnosti, a sve uslovljeno malim budžetom filma. Definitivno bi ovom filmu bolje pristajao neki harizmatičniji glumac za tu ulogu.



Što se tiče ostalih glumaca stanje je bolje i većina su vrlo dobro odradili posao. To se najviše odnosi na likove Miča i Teksa, a pogotovo je lik Teksa dobro odradjen iako ga glumi takoreći filmski debitant. Ono sto je meni misterija je lik Heder, lik devojke koji je nedorečen, pojavljuje se niotkuda, a tako i završava, bez puno izgovorenog. Njega uloga je nepotrebna ali verovatno je i ubačena u film da bi, kao i u svakom horor filmu, bila barem jedna ženska uloga.



Ovim filmom teško da će neko biti zadovoljan, horor scena ima malo i većina filma se zasniva na vijanju i puškaranju po šumi i katakombama, a ljubiteljima trilera će horor scene biti preteške. Ukoliko ste nešto izmedju pogledajte ga, ali samo ako nemate neki bolji film pri ruci.


+ i horor i triler
+ neki harizmatični likovi
─ neki loši i neharizmatični likovi
─ nit’ horor nit’ triler
─ mali budžet filma


Ocena: 5/10






Ukoliko želite da i vaši prijatelji posete naš sajt podelite ga na društvenim mrežama putem sharing dugmića. To vam neće oduzeti previše vremena a doprineće popularnosti sajta.

0 comments:

Post a Comment