Tuesday, February 7, 2012

Kill Katie Malone (2010)


Režiser: Carlos Ramos Jr.
Uloge: Masiela Lusha, Stephen Colletti, Jonathan 'Lil J' McDaniel
Više o filmu: http://www.imdb.com/title/tt1523485/
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=jXRq0CFKb80&ob=av3e
Pogledajte još: The Grudge (2004)

Film počinje u studentskom domu kada tri studenta kupe duha preko E-bay aukcije. Ovaj uvod na papiru deluje glupo a na filmu deluje jos gluplje. Ne znam da li je u pitanju naivnost amerikanaca da kupuju sve-i-svašta preko interneta pa je scenarista ovim hteo da upozori na opasnost raznih aukcija ili je samo u pitanju nemaštovitost pomenutog scenariste, a ne slanje bilo kakve poruke. Bilo kako bilo, ako zanemarimo ovaj ispodprosečan uvod, čeka nas jedan prosečan tinejdžerski film o duhovima.



I stiže duh posle nekog vremena sve upakovan uredno u kutiju i dostavljen ispred vrata studentske sobe. Duh bejaše u drvenoj kutiji, sve skupa sa medaljonom. U medaljonu bejaše slika duha dok je duh jos bio neduh, nego materijalan, tj. dok je bio mlada Irkinja sluškinja, zlostavljana od svojih gazda. U kutiji se još nalaziše i odredjeni dokumenti. Otvaranjem dotične kutije duh bi oslobođen u studentsku sobu, a da je on oslobodjen naš junak filma to saznade nekoliko časova kasnije.



A saznao je tako što mu je duh davastirao sobu. U prvom delu filma vlada mala konfuzija da li mu je duh prijateljski ili neprijateljski nastrojen, da bi se malo kasnije iskristalizovalo da je duh prijateljski nastrojen prema momku koji ga platio, a ne kupio. Kasnije ćemo saznati da se vlasnik duha menja tako što se duh proda ponovo nekome preko internet aukcije, ali nije dovoljno što ga neko izlicitira, duh je vaš sve dok ne legnu pare kupca na račun, ništa obećanja, ništa pouzećem, samo gotovinu prima.



Dok ga nije na jedvite jade spakovao u kutiju i ponovo prodao duh je uspeo da pobije sve koji su se za kratko vreme zamerili negovom vlasniku. Duh se za to vreme pojavio par puta glavom i bradom, dok je u većini slučajeva nevidljiv, što i priliči jednom duhu. Tih par efekata deluje OK, posebno uzevši da je film radjen sa omanjim budžetom, ali se večina efekata sastoji od zalupljenih vrata, pomeranja predmeta i slično. Ima u filmu dosta nelogičnosti i neracionalnog ponašanja likova, ali uzevši u obzir da je ovo režiseru prvi rad može se dati prelazna ocena.



Ukoliko ovaj film ne pokušavate da shvatite previše ozbiljno mogao bi vam biti zanimacija za sat ipo. U protivnom vam preporučujem neki ozbiljniji film o duhovima. I naravno, obratite pažnju šta i od koga kupujete preko interneta jer vam to može natovariti bedu (i duha) na vrat.


+ par interesantnih scena
+ ideja za film o duhu
─ ideja za nabavku duha
─ prosečna gluma
─ ponekad konfuzna priča


Ocena: 5/10






Ukoliko želite da i vaši prijatelji posete naš sajt podelite ga na društvenim mrežama putem sharing dugmića. To vam neće oduzeti previše vremena a doprineće popularnosti sajta.

0 comments:

Post a Comment