Tuesday, February 7, 2012

Altered (2006)


Režiser: Eduardo Sánchez
Uloge: Misty Rosas, Paul McCarthy-Boyington, Brad William Henke
Više o filmu: http://www.imdb.com/title/tt0457275/
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=dVZk3yajfpY
Pogledajte još: 51 (2011)

Pre petnaest godina vanzemaljci su oteli pet zemljanina i na njima vršili razne eksperimente, tokom kojih je jedan tragično nastradao. Nakon što su se dotična četvorica preživelih našli na zemlji (nejasno je na koji su način to uspeli), naredne godine troše na pokušaje da u šumi ulove jednog od vanzemaljaca koji ih je onomad oteo, mada ih u tome ometaju senzori za praćenje koje su vanzemaljci ugradili u njih. Nakon što su na sopstveno iznenađenje jedne noći uspeli da ulove jednoga vanzemaljca, priča počinje u kolibi jednog od naših junaka.

A priča počinje tako što četiri momka (plus devojka jednog od njih) nemaju pojma šta da urade sa vanzemaljcem, iako su potrošili toliko vremena i vremena prethodnih godina da ga ulove. Znaju da ne smeju da ga gledaju u oči jer ih on hipnotiše, znaju da mora biti vezan i da ne smeju da ga ubiju jer će svi vanzemaljci sa tamo-neke-planete-levo-od-meseca jurnuti na zemlju i masakrirati sve zemljane na kugli zemaljskoj. Nije mi jasna šta se htelo sa ovakvim uvodom gde se vanzemaljac ne sme ubiti, jedino ako su sad zemljani trebali da vrše neke eksperimente nad vanzemaljcem, da bude nerešen rezultat.

Elem, vanzemaljac je vezan na stolu a nasi „junaci“ se svadjaju i psuju (pogotovo psuju), jer ne znaju šta da rade s njim (ili scenarista nije znao šta da radi sa filmom, pre će biti), i u tom tonu protiče prva polovina filma, da bi u drugoj polovini filma vanzemaljac uspeo da utekne sa stola i u tom delu film postaje malo dinamičniji, a ima i više specijalnih efekata jer vidimo vanzemaljca u nekoliko koliko-toliko interesantnih scena. Uopšte, većina filma se sastoji od dijaloga, paničenja, ispraznih razgovora i svađa a manje od neke akcije (lack of budget efekat).

Iako se na internetu mogu naći recenzije ovog filma sa mnogo pozitivnih ocena meni se film nije uopšte svideo, jedva da vredi potrošenih sat ipo. Na stranu nejasna priča, loša gluma u kojoj se niko posebno ne ističe, nategnut humor koji se bazira na iznutricama i njihovom natezanju (kao natezanju konopca u jednoj sceni), maski vanzemaljca koja je toliko ojeftina da izgleda retro. Najgora stvar koja se može desiti jednom horor filmu je da smešne scene ne budu smešne a da se smejemo na scene koje su trebale biti smrtno ozbiljne. I inače film na momente deluje totalno neubedljivo, kao da ga je radila grupa amatera za svoj maturski rad.

Ovaj film ne bih smeo da preporučim nikome, jer ima toliko toga da se pogleda kvalitetnijeg, pa čak i onoga što ste već gledali a zaboravilo se. Ukoliko se eventualno dvoumite, prvo pogledajte trejler.


+ recimo, neki efekti i maske
+ recimo, ima i lošijih filmova, ne mnogo, ali ima
─ loša priča
─ loš humor
─ sve ostalo je loše


Ocena: 3/10






Ukoliko želite da i vaši prijatelji posete naš sajt podelite ga na društvenim mrežama putem sharing dugmića. To vam neće oduzeti previše vremena a doprineće popularnosti sajta.

0 comments:

Post a Comment