Saturday, March 10, 2012

Some Guy Who Kills People (2011)


Režija: Jack Perez
Uloge: Kevin Corrigan, Barry Bostwick and Karen Black
Više o filmu: http://www.imdb.com/title/tt1568341/
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=dP9rU5LvFeg
Pogledajte još: Tucker and Dale vs Evil (2010)

Iako na eminentnim sajtovima o filmovima piše da je žanr ovog filma komedija/horor/triler i to baš po ovom redosledu, mišljenja sam da je redosled malo drugačiji i da je ovo, barem zbog radnje filma i neočekivanog kraja, prvenstveno triler sa primesama komedije i horora, iako čak i omot filma može sugerisati da je ovo primarno komedija.



Glavni lik filma je Ken Boyd, usamljeni iskompleksirani 34-rogodišnjak, koji preživljava traume iz mladosti kad je bio žrtva brutalnog iživljavanja svojih kolega iz košarkaškog tima. Ionako verovatno malo labilniji to samo doprinosi da pokuša samoubistvo ali i da se leči i nekim mentalnim ustanovama. Sada živi sa majkom, a radi u poslastičarnici prodajući sladoled i izigravajući sladoled-mena na ulici. Sve se menja jednog dana kada iziritiran šikaniranjem, ali i raznim dešavanjima u svojoj glavi, ubija jednog od momaka koji su ga zlostavljali i nastavlja u istom ritmu. Lokalna policija u istrazi tapka u mestu a članovi bivšeg školskog košarkaškog kluba stradaju jedan po jedan.



Međutim na ulici ga jednog dana sreće 11-togodišnja devojčica, za koju se ispostavlja da je njegova ćerka, rezultat jedne davne sedmodnevne veze. Devojčica se useljava kod njega željna očeve ljubavi ali nesvesna da pravi smetnju očevim „noćnim aktivnostima“. Jedne noći se krišom sakriva u njegov automobil i vidi oca na mestu zločina te odlučuje da ga napusti baš u trenutku kad policija dolazi da ga uhapsi. No, da li je sve baš tako kao što na prvi pogled izgleda?



U okviru triler priče ispričana je klasična happy-endovska priča o na-kraju-ipak srećnoj porodici, te ovaj film može da se gleda i kao „porodični film za sve generacije“. Ono što možda može da ga sputa u tome je par krvavih scena ubistava sa odrubljenim glavama, na granici između krimi i horor ubistava. Smešni, ili bolje reći više duhoviti nego smešni elementi, su rezervisani za scene sa dva policajca, od koga starijeg glumi Barry Bostwick, najpoznatija faca u ovom filmu a i najharizmatičnija u njemu uz Karen Black koja glumi Kenovu majku.



Ono što je najveći problem sa ovim filmom je njegova žanrovska izmešanost, te se ne može biti siguran ni kom žanru pripada ni kojoj ga grupi gledalaca preporučiti. Verovatno nijedna grupa ne može biti sasvim zadovoljna jer horor scena nema dovoljno, smešne scene nisu dovoljno smešne, a obe takve vrste scena narušavaju film da bude dobar triler. Ipak, ako ste ljubitelji svih ovih žanrova mogli biste naći film kao dosta interesantan, što je meni bio.

+ interesantna priča
+ interesantan rasplet
+ dobra gluma i neki likovi
— manjak horor elemenata
— manjak komičnih elemenata


Ocena: 6/10






Ukoliko želite da i vaši prijatelji posete naš sajt podelite ga na društvenim mrežama putem sharing dugmića. To vam neće oduzeti previše vremena a doprineće popularnosti sajta.

0 comments:

Post a Comment