Thursday, March 22, 2012

The Cry (2007)


Režija: Bernadine Santistevan
Uloge: Roberto Quintana Jr., Jayden Vargas and Adriana Domínguez
Više o filmu: http://www.imdb.com/title/tt0808210/
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gp6agDmRw60
Pogledajte još: Scream Of The Banshee (2011)

The Cry je film koji nam priča priču o meksičkoj urbanoj legendi - La Lloroni, ženi koja je izdana od svog muža udavila svoju decu, te je njen duh osuđen da večno luta zemljom plačući za njima. Nisam siguran na kakvim se temeljima bazira ova priča, ali sam siguran da nakon pogledanog filma to nikoga neće preterano zanimati.



Radnja filma se može opisati u nekoliko rečenica: dva policajca istražuju seriju nestanaka dece, koja su sva odredom udavljena od svojih majki, a jedan od policajaca je i emotivno vezan za slučaj jer mu je na taj način stradao sin. Paralelno sa istragom pratimo majku bolesnog dečaka, koja poseduje neke moći, te predviđa neke događaje i pokušava da spasi svog sina iste sudbine koja je već zadesila mnogu decu. Njen put će se ukrstiti u finalu filma sa pomenutim policajcem ali neće doneti ništa preterano zanimljivo za nas gledaoce.



U filmu se naprosto ne dešava bog-zna-šta, deca nestaju pozivana šaputavim glasom La Llorone i redovno upadaju u vodu ili ih majke dave, no to se ništa ne vidi, sve što vidimo su majčinske zakrvavljene oči i to je sve što se tiče specijalnih efekata. Iako neki na internetu navode da je film „very disturbing“ ja pojma nemam šta je ovde strašno i ko bi se mogao uplašiti ovako nečega pod uslovom da je u životu pogledao barem neki, pa čak i tinejdžerski horor film.



Većina stvari je u najboljem slučaju ispodprosečna, počevši od kadriranja, kamere, fotografije pa do glume, scenarija i priče. Jedino što je još lošije u filmu to su razni flashbackovi koji su urađeni još amaterskije od ostatka filma, srozavajući mu ionako ne baš jak utisak. Predpostavljam da se za 20.000$ i nije moglo uraditi bolje.



Ovaj film je naprosto prazan film i kao takav je veoma težak za opisivanje. Nema u njemu nekih dobrih scena ili efekata koje bi mogao da pohvalim ali nema ni nekih gluposti koje bi se dale iskritikovati i ismejati. Osrednjost i nezanimljivost su ono što vidimo tokom celog trajanja, iako verujem da se od te teme mogao napraviti pristojniji film. Obavezno preskočiti.

+ originalna ideja
— smandrljana priča
— malo bilo kakvih efekata
— nije nimalo strašan
— u svim aspektima slab film


Ocena: 3/10






Ukoliko želite da i vaši prijatelji posete naš sajt podelite ga na društvenim mrežama putem sharing dugmića. To vam neće oduzeti previše vremena a doprineće popularnosti sajta.

0 comments:

Post a Comment